Вижте и целия текст: Могат да критикуват постигнатото по линия на

...
Вижте и целия текст: Могат да критикуват постигнатото по линия на
Коментари Харесай

Илиян Василев: Нидерландците свалиха своето вето само заради това...

Вижте и целия текст:

 

" Могат да подлагат на критика постигнатото по линия на Шенген, само че съм реалист и съм привикнал да правя оценка достиженията на държавното управление и екипите, които преговаряха, по това какво е било обективно допустимо. Да желаят всичко и в този момент могат децата и най-много популисти политици. Представете си по какъв начин Радев, Нинова и Копейкин водят договаряния с Австрия и какъв щеше да бъде резултата.

 

Тъй като съм очевидец на част от напъните, само че без да мога да върша резюме, настоявам, че държавното управление реализира оптималното, което беше допустимо и за това има право да го назовава триумф. Респективно другите могат да подлагат на критика колкото си желаят, само че това към този момент е политическа, не справедлива действителност.

 

Да, няма закрепена дата за влизане по суша, има година, само че има развой. И каква е алтернативата - я си представете, че тези договаряния се водеха от длъжностен кабинет на Радев, или подобен на Възраждане или Българска социалистическа партия. Провалът бе обезпечен, не на последно място, тъй като тези политически представители не съставляват европейска България и към тях съмненията се трансформират в отричане. Бъдете сигурни, че Румъния щеше да се разкачи от нас и да влезе сама в Шенген. Само по себе си - оставането ни в група с Румъния е триумф.

 

По отношение на имигрантите - има толкоз подусловия, че за нас няма действителна заплаха и няма нищо ново. Да, Австрия се държи надменно, не се съгласи за наземен Шенген, само че за жалост, Европейски Съюз няма лостове да я натисне и тя може да рекетира. Както го прави Орбан. За държанието на Австрия да се вини българското държавно управление е безочливо. Но не би трябвало да се поддаваме на страсти и да изпадаме в антиавстрийски настроения. Както споделят англичаните - просто бизнес, няма неприятни усеща.

 

Напротив, би трябвало да усъвършенстваме лостовете си на въздействие - както споделих в края на идната година Австрия ще зависи стопроцента от нас за транспорт на съветски газ, в случай че го желае. За това ще би трябвало да се сключат нови контракти на Булгартрансгаз с Газекспорт /което не е даденост/ или с австрийски компании. Не сме длъжни да се съгласяваме, пък и свободни потенциали няма - с цел да удовлетворим настояванията ще би трябвало да влагаме. Можем да изравним изискванията за транспорт на съветски газ по тръби с изискванията за транспорт на други артикули по суша. Откъде накъде камионите със артикули за Австрия ще стопират и губят време по границите, а съветският газ ще минава гладко?

 

Нидерландците смъкнаха своето несъгласие САМО поради това държавно управление. Защото имат доверие. Представете си Рюте да приказва с Нинова и Костадинов? За Радев да не приказваме. "

 

 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР